www.comeby-shelties.dk

Stambogsnavn

Elverlamshusets Xenia

Officielle titler

LP1 LP2

Fødselsdag

11.maj 2008

Opdrætter

Kennel Elverlamshuset

DKK reg.nr.

DK12059/2008

Øjenlysning

CEA fri

Stambog

Mor: Elverlamshusets Grace

Far: Elverlamshusets Frodo

Højde (ryg)

33,5 cm

Vægt

6,3 kg

Løbetidsstarter

19/4 - 2009

20/11 - 2009

29/6 - 2010

16/2 - 2011

15/10 - 2011

27/6 - 2012

14/03-2013

10/12-2013

25/6 - 2014

09/03-2015

Konkurrencesporter

Lydighed

 

Sydney er min "bebs", min hygge-putte pige, min lille skat. Hun har fra første dag på vej hjem i bilen ligget tæt op af mig og altid holdt sig i nærheden. Hun er en rigtig "mors pige", der går en i hælene og først slår sig ned, når man har sat eller lagt sig. Hun følger os i seng om aftenen, følger os ned at trappen om morgenen, følger os i bad og toilettet og dernæst ud til morgenmaden. Det er ikke overraskende, at hun i skrivende stund ligger under min stol. En familiehund helt ind til benet.

Sydney kom til et år efter Alfa. Jeg ville utrolig gerne have en blue merle pige og fandt præcis, hvad jeg søgte på Elverlamshusets hjemmeside.

Mange tanker gik hurtigt gennem hovedet; lidt panik, meget handlekraft, nogen grad af "kæreste-plagning" og enormt meget forelskelse i præcis dét, jeg havde gået og kigget efter. Efter at have mødt hende "live" som 5 ugers hvalp - fuld af krudtugler og mod - så var jeg helt solgt, og det blev hun også - TIL MIG!

 

Det gik hurtigt op for mig, at Sydney var helt anderledes end Alfa. Hun var og er meget mere familieorienteret og mindre hyperaktiv. Hun hviler i sig selv, og har haft en perfekt dag, hvis hun har ligget i sofaen med os fra morgen til aften.

Jeg fik dog sat noget gang i hende, så hun nu også er lydighedshund, og da også på konkurrenceniveau. Vi arbejder sammen ud fra mantra'en: "Hellere langsomt og godt, end hurtigt og usikkert". Sydney har derfor hele fem 1.præmier i LP1. Og blev i 2009 nr. 2 i Årets LP1-sheltie.

I 2010 blev hun ikke ordenlig klar til LP2, og opnåede kun uofficiel 1.præmie. I 2011 opnåede hun sin LP2-titel, samtidig med, at vi trænede tricks for sjov. Nu er vi godt i gang med LP3-øvelserne - roligt og sikkert. I efteråret 2011 prøvede hun kræfter med LP3-holdet, og det gik fint. I 2011 blev hun også 3.vinder i Årets LP2-sheltie. Siden har Sydney fået uofficielle 1.præmier i LP3, men ingen officielle endnu, da jeg ikke har været til stævne endnu. Det kommer nok.

Sydneys ro smitter af på mig, når vi træner, og alt går relativt roligt for sig, når den dejlige blå tøs gi'r den gas.

 

Herhjemme blev Alfa meget glad for en legeveninde, selvom Sydney overtog styringen med hjemmet og "alfa-rollen" allerede som lille, lodden hvalp. Sydney er også bestemt og insisterende over for os af og til, f.eks. hvis hun ikke gider have sin tørfoder, ikke vil ned af sofaen eller VIL sidde på forsædet i bilen. Det er utroligt, så tung i r*ven hun pludselig kan blive. Sydney er også utrolig ked af at få tørret poter efter en gåtur, og kan gå helt i et med væggen i sådan en situation. Og så siger hun altid undskyld, hvis hun har ligget eller stået i vejen. Hun kommer ikke videre med dagen, hvis hun tror, vi er sure på hende :o)

Sydney er den dejligste selskabshund i verden og den bedste ven, man kan få. Hun svigter aldrig, trøster og putter, kysser og krammer, siger undskyld og fester med i opstemte anledninger. Jeg tror, at jeg vil kalde hende empatisk, klistrende, elskværdig og meget meget smuk.